L. Zwijsen Optics

Optiek Zwijsen is sinds 1958 de referentie in brillen allerhande. Een team van 10 personen geeft professioneel  advies in eigen winkels in Sint-Niklaas, Mol en Herentals.  De vennootschap is tot voor kort steeds in familiale handen gebleven. Bij gebrek aan verdere familiale opvolging besloten de huidige eigenaars, Hilde Zwijsen en haar echtgenoot Bart Ooms, om op zoek te gaan naar een externe inves­teerder. KBC Match’it bleek het perfecte middel te zijn in hun zoektocht naar de ideale overnemer.

Dankzij KBC Match’it kwamen de aandeelhouders in contact met Oogwereld. Oogwereld is een Nederlandse groep van inmiddels 45 hoogwaardige optiekzaken. De winkels zijn een begrip in de sector:  gebruikmakend van de modernste oogmeetapparatuur en via hoogopgeleide oogspecialisten geeft Oogwereld de beste oogzorg en -mode voor een prijs die bij de klant past. Oogwereld was tot voor kort  enkel actief in Nederland maar heeft een duidelijke visie op verdere uitbreiding naar de buurlanden.

Perfect match

Vanaf het eerste contact (in februari ’19), was het duidelijk dat het DNA van de twee bedrijven over­eenstemde: beiden hebben een sterke focus op hoogwaardige service en producten. Al snel werd er concreet gepraat. Een intentiebrief werd ondertekend, het due-diligence proces werd opgestart, en de onderhandelingen mondden enige tijd later uit in een sluitende verkoopovereenkomst.

Voor Oogwereld is dit een mooie eerste stap in Vlaanderen. Zij blijven bovendien verder geïnteresseerd in kwalitatief hoogstaande optiekzaken in Vlaanderen teneinde een relevant netwerk neer te zetten, naar analogie met Nederland.

Het feit dat de naam Zwijsen behouden blijft én dat de overnemer dezelfde visie heeft als Hilde & Bart, maakt dat zij met een gerust gemoed het bedrijf kunnen overlaten. Zij blijven nog een paar maan­den aan boord om de overname verder te begeleiden. Bart zal zelfs de groei van Oogwereld in Vlaanderen verder ondersteunen.

Rol van KBC

KBC Match’it bracht niet alleen beide partijen samen, maar introduceerde hen ook bij andere diensten binnen KBC om het verdere proces te faciliteren. Oogwereld werd bijgestaan door KBC Bank Nederland & Rabobank voor wat betreft de financiering, Bart en Hilde door KBC Private Banking voor wat betreft vermogensadvies- en planning.

Op zoek naar de perfecte match?

Vraag uw toegang aan

Cookies opgeslagen